30 Μαΐου, 2019

Στις σχέσεις πρέπει να θυμάστε τα κενά διαστήματα

Εάν μια σχέση διαρκεί αρκετό καιρό, είναι αναπόφευκτο ότι τελικά θα βιώσετε το The Gap – και το χάσμα που παρεμποδίζει τόσο πολύ την ευτυχία. Αλλά, ας μην ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Πριν να ρίξουμε μια ματιά σε όλα τα προβλήματα που προκαλεί το χάσμα και σε τι μπορεί να κάνει αυτό, πρέπει πρώτα να το ορίσουμε.

Το χάσμα, οι φίλοι, είναι αυτή η ενοχλητική διαφορά ανάμεσα σε ποιον για πρώτη φορά φανταστήκατε ο σύντροφός σας και στον άνθρωπο που πραγματικά κάθεται μπροστά σας. Το χάσμα συμβαίνει για πολλούς λόγους.

Ρομαντική προβολή. Σας λένε τόσες πολλές ιστορίες σχετικά με το τι υποτίθεται ότι είναι η αγάπη. Για να μπορέσετε να συναντήσετε τη ρομαντική φαντασίωση ότι είναι ένας τέλειος σύντροφος, βλέπετε μόνο τα τμήματα εκείνων που ταιριάζουν σε αυτήν την εικόνα ή, αν είστε αρκετά καλοί στο μαγικό τρόπο σκέψης, καταφέρνετε να δείτε αυτά τα μέρη, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν καθόλου!

Μάρκετινγκ. Στην αρχή, ο σύντροφός σας δείχνει τον καλύτερο του ευατό. Επειδή οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα που ξέρουν τι συνήθως θέλουν οι άνθρωποι σε ένα σύντροφο και ένας πιθανός σύντροφος μπορεί επίσης να διαβάσει όλα τα σήματα που διατυπώνετε για αυτό που σας αρέσει και δεν σας αρέσει, όταν τους συναντήσατε υπογράμμισαν τα πράγματα για τον εαυτό τους που ταιριάζουν σε αυτήν την εικόνα. Με άλλα λόγια, προσπάθησαν πολύ σκληρά να είναι αυτό που νόμιζαν ότι θέλατε να είναι έτσι ώστε να τους θέλατε. Το μάρκετινγκ μπορεί να περιλαμβάνει την απόκρυψη των τμημάτων του εαυτού τους που νομίζουν ότι δεν θα σας αρέσουν, ελαφρώς υπερβολικά χαρακτηριστικά που φαίνονται να σας αρέσουν για να κερδίσουν την εύνοιά σας.

Περιέργεια. Όποτε και αν τον γνωρίσατε, οι δραστηριότητες στις οποίες ασχολούνταν ή με τον τρόπο που ζούσατε τη ζωή σας, σας έδειχνε ότι ήσαστε πιο συμβατοί από ό, τι πραγματικά είστε. Για παράδειγμα, τον συναντήσατε στο σχολείο όπου είχατε τόσα πολλά κοινά επειδή … πηγαίνατε και οι δύο στο σχολείο !!! Τώρα, είστε έξω στον πραγματικό κόσμο και αποδεικνύεται ότι τα ενδιαφέροντά σας, ή πώς θέλετε να περάσετε το χρόνο σας, ή πόσο συχνά έχετε την ενέργεια να κάνετε σεξ έχουν αλλάξει εντελώς.

Είμαστε βέβαιοι ότι τώρα σκέφτεστε, μπορείτε να βρείτε μερικά από τα προβλήματα που προκαλεί το χάσμα. Μπορεί να σας κάνει να νομίζετε ότι ήσασταν εξαπατημένοι ή ότι ο σύντροφός σας συνηθίζει να σας αγαπά, αλλά δεν σας αγαπά πια. Μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν να κάνατε λάθος επιλογή και, αν συνεχίσετε να ψάχνετε, θα βρείτε το πρόσωπο που ικανοποιεί όλες αυτές τις ανάγκες.

Θα θέλαμε να προσφέρουμε μια διαφορετική προσέγγιση – θα θέλαμε να δούμε το κενό στο μυαλό σας, με το οποίο εννοούμε, να θυμάστε ότι το χάσμα θα είναι εκεί σε κάθε σχέση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να απολαμβάνετε ολόψυχα την αρχή όπου τα πάντα μοιάζουν τέλεια – που είναι τόσο βαμμένα με ορμόνες και προβολές που τα πόδια σας δεν αγγίζουν το έδαφος, καθώς είναι ένα από τα πιο αστεία μέρη της όλης περιπέτειας.

Ταυτόχρονα, θυμηθείτε ότι το κενό θα εμφανιστεί τελικά και, ενώ σας υποστηρίζουμε ολόψυχα επιτρέποντας στον εαυτό σας να αισθάνεται όλα τα συναισθήματα και να έχετε όλα τα κυνήματα που πρέπει να έχετε, σας ενθαρρύνουμε επίσης να μην μπείτε στο χάσμα ότι ο σύντροφός σας δεν σας αγαπά ή ότι απλά δεν έχετε βρει “τον έναν” ή ότι μπορείτε να γυρίσετε πίσω στο πώς, αν προσπαθούσατε αρκετά σκληρά.

Ναι, θέλουμε να είστε ενήμεροι για το κενό, για να παρακολουθήσετε τον ύπουλο τρόπο ότι η διαφορά μεταξύ του ποιος πιστεύατε ότι ήταν ο σύντροφος σας και ποιος είναι στην πραγματικότητα μπορούν να φτάσουν μεταξύ των δυο σας. Αντί να το στρίψουμε σε κάποια φρικτή τραγωδία, θέλουμε να μάθετε πώς να περνάτε από το να αποδεχτείτε το άτομο που βρίσκεται πραγματικά απέναντι σας και να ζήσετε την πραγματική αγάπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.