13 Ιουνίου, 2019

Πώς επηρεάζει η μαριχουάνα τη σεξουαλική σας ζωή;

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, αρκετές μελέτες θεωρούσαν τις επιδράσεις της Μαριχουάνας στον έρωτα. Τα αποτελέσματα ήταν σε όλο τον χάρτη, από έντονη σεξουαλική παρεμπόδιση έως έντονη σεξουαλική επαφή. Η καλύτερη έκθεση, βασισμένη σε συνεντεύξεις με 97 ενήλικες στο Kansas City, έδειξε ότι “πάνω από τα δύο τρίτα ανέφεραν αυξημένη σεξουαλική ευχαρίστηση και ικανοποίηση από τη χρήση μαριχουάνας.” Το μισό των δύο φύλων ανέφερε επίσης αυξημένη σεξουαλική επιθυμία κατά τη χρήση μαριχουάνας μέχρι και αλματώδη αύξηση. ” Ωστόσο, το ένα τρίτο δήλωσε ότι το φάρμακο δεν ενίσχυε το φύλο και οι μισοί δεν ανέφεραν αύξηση της επιθυμίας.

Έτσι λοιπόν ήταν πράγματα εδώ και 20 χρόνια.

Στη συνέχεια, το 2003, καναδικοί ερευνητές συνέντευξησαν 104 ενήλικες του Τορόντο για τις αντιδράσεις τους στην μαριχουάνα. Μήπως αυξήθηκε η λίμπιντο; Το ένα τέταρτο δήλωσε ότι “συχνά” ή “πάντα” το έκανε, το 40% δήλωσε “μερικές φορές” και το ένα τρίτο δήλωσε ότι “σπάνια” ή “ποτέ” ενίσχυσε τη σεξουαλική τους επιθυμία. Περίπου οι μισοί ονόμασαν το ναρκωτικό που βοηθούσε το φύλο, αλλά οι μισοί είπαν ότι δεν ήταν. Το ένα τρίτο δήλωνε ότι η σεξουαλική αναβάθμιση ήταν ένας βασικός λόγος που την χρησιμοποίησαν, αλλά το ήμισυ του εν λόγω φύλου έπαιξε ελάχιστο, αν όχι, ρόλο στη χρήση του φαρμάκου.

Το 2008, μια άλλη καναδική ομάδα πήρε συνέντευξη σε 41 ενήλικες. Περίπου το ήμισυ της εν λόγω μαριχουάνας ενίσχυσε την ελευθερία τους, την αυξημένη ευαισθησία στην αφή και την αυξημένη ερωτική ευχαρίστηση. Αλλά το ήμισυ είπε ότι δεν το έκανε.

Αυτό το εύρος των ευρημάτων είναι φαρμακολογικά μοναδικό. Οι σεξουαλικές επιδράσεις όλων των άλλων φαρμάκων που μεταβάλλουν τη διάθεση – αλκοόλ, αμφεταμίνες, αντικαταθλιπτικά, κοκαΐνη, ναρκωτικά – είναι καλά τεκμηριωμένα, αρκετά συνεπή και όχι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενα. Οι σεξουαλικές επιδράσεις της μαριχουάνας είναι εξαιρετικά απρόβλεπτες, από την έντονη σεξουαλική παρεμπόδιση έως την έντονη σεξουαλική επαφή. Εκείνοι που το αποκαλούν ανασταλτικό φύλο συνήθως αναφέρουν ότι τους τραβά βαθιά μέσα τους, μέχρι στιγμής προς τα μέσα, που χάνουν την αίσθηση της σύνδεσης με τον σύντροφό τους. Εν τω μεταξύ, όσοι έχουν σεξουαλική επαφή με μαριχουάνα συνήθως λένε ότι ενισχύει την επιθυμία, προσθέτει στην απόλαυση της αισθησιακής επαφής, τους βοηθά να αισθάνονται πιο κοντά στον σύντροφό τους και ενισχύει τη γενική σεξουαλική ευχαρίστηση και ικανοποίηση.

Δυστυχώς, και οι τρεις μελέτες που αναφέραμε περιελάμβαναν μικρό αριθμό συμμετεχόντων (97, 104 και 41). Ας το διορθώσουμε. Πώς η μαριχουάνα σας επηρεάζει σεξουαλικά; Είναι σεξουαλική παρεμπόδιση; Σεξουαλικό ουδέτερο; Ή σεξουαλική ενίσχυση;

Και παρακαλώ να ενθαρρύνετε τους φίλους σας να μιλήσουν για το θέμα. Τα αποτελέσματα από έρευνες που περιλαμβάνουν αυτολεγμένα δείγματα δεν μπορούν να θεωρηθούν οριστικά, αλλά όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των ερωτηθέντων, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, τα οποία υποσχόμαστε να συμφωνήσουν σε μια μελλοντική θέση στο blog.

Πώς επηρεάζει η μαριχουάνα τη σεξουαλική σας ζωή;

Γράψτε το σχόλιο σας

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.