20 Ιουλίου, 2019

Ποια ή έννοια του Bondage στο BDSM ;

Στην υποκουλτούρα του BDSM,το Bondage είναι η πρακτική της συσχέτισης, δέσμευσης ή συγκράτησης ενός εταίρου για ερωτική, αισθητική ή σωματοαισθητική διέγερση. Ένας εταίρος μπορεί να περιοριστεί σωματικά με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης σχοινιού, μανικετιών, ταινίας δεσμών ή αυτοκόλλητου επιδέσμου.

Η ίδια η δουλεία δεν συνεπάγεται αναγκαστικά τον σαδομασοχισμό. Η φθορά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτοσκοπός, όπως στην περίπτωση της δουλείας του σχοινιού και του δεσμού του μαστού. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μέρος του φύλου ή σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες του BDSM. Το γράμμα “Β” στο ακρωνύμιο “BDSM” προέρχεται από τη λέξη “bondage”. Η σεξουαλικότητα και το ερωτικό είναι μια σημαντική πτυχή της δουλείας, αλλά συχνά δεν είναι αυτοσκοπός. Η αισθητική παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη δουλεία.

Ένας κοινός λόγος για τον ενεργό εταίρο να δεσμεύσει τον συνεργάτη του είναι έτσι ώστε και οι δύο να μπορούν να απολαύσουν την υποταγή του συνωστισμένου συνεργάτη και την αίσθηση της προσωρινής μεταφοράς ελέγχου και εξουσίας. Για τους σαδομαζοχιστικούς ανθρώπους, η δουλεία χρησιμοποιείται συχνά ως μέσο για ένα τέλος, όπου ο συγκρατημένος σύντροφος είναι πιο προσιτός σε άλλη σαδομασοχική συμπεριφορά. Ωστόσο, η δουλεία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για χάρη της. Ο συγκρατημένος συνεργάτης μπορεί να αντλήσει αισθησιακή ευχαρίστηση από το αίσθημα της αβοήθειας και της ακινησίας και ο ενεργός συνεργάτης μπορεί να αποκομίσει οπτική ευχαρίστηση και ικανοποίηση από το να δουν τον συνεργάτη τους δεμένο.

Πολλά ζευγάρια ενσωματώνουν τη δουλεία στη σεξουαλική τους ζωή, συχνά σποραδικά αλλά μερικές φορές πιο τακτικά, και επιλέγουν τη σεξουαλική δουλεία για να επιβεβαιώνουν τη σχέση τους. Αυτό παίρνει μερικές φορές τη μορφή σεξουαλικού παιχνιδιού ή σεξουαλικής φαντασίας. Τα παιχνίδια για τα δεσμά των κρεβατιών χρησιμοποιούνται συνήθως ως μορφή προκαταλήψεων. Απαιτούν και συνεπάγονται ένα επίπεδο εμπιστοσύνης και παράδοσης ελέγχου από τον συγκρατημένο στον ενεργό εταίρο. Ο συγκρατημένος εταίρος (που ονομάζεται υποτακτικός) παραδίδει τον έλεγχο στον άλλο εταίρο (που ονομάζεται κυρίαρχος). Αυτή η παράδοση ελέγχου πραγματοποιείται οικειοθελώς και με αμοιβαία κατανόηση και συναίνεση.

Το κύριο χαρακτηριστικό της σεξουαλικής δουλείας είναι ότι καθιστά το άτομο που συγκρατείται ευάλωτο σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις. Ο συγκρατημένος σύντροφος εξαρτάται από τη σεξουαλική ικανοποίησή του για τις ενέργειες του συντρόφου του, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει τον συγκρατημένο σύντροφο ως το αντικειμενικό του αντικείμενο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι επιτρέπουν να δεσμευτούν. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ένα είδος ελευθερίας κατά τη σωματική παθητικότητα, μπορούν να επικεντρωθούν στην εσωτερική τους πνευματικότητα και να αισθάνονται ειρηνικά, καθώς ένας συμμετέχων σε μια μελέτη σχετικά με το κίνητρο για τη δουλεία εξήγησε: «Μερικοί άνθρωποι πρέπει να είναι δεμένοι για να είναι ελεύθεροι».  Άλλοι συναντούν αδυναμία, αγωνίζονται ενάντια στους δεσμούς τους και αισθάνονται ένα βαθμό μαζοχιστικής απόλαυσης από τον περιορισμό και τον πόνο, καθώς επίσης και χωρίς να παρεμποδίζουν την ερωτική διέγερση από τον σύντροφό τους.

Η δεξιότητα μπορεί να είναι σχετικά απλή, επιτρέποντας τον αυτοσχεδιασμό χρησιμοποιώντας οικιακά αντικείμενα και λίγη εμπειρία. Η δεσμοποίηση των κρεβατιών είναι συνήθως ήπια δουλεία, με έναν εταίρο να τίθεται εθελοντικά σε περιορισμούς με το να είναι δεμένος με χειροπέδες. Το Blindfolds είναι ένα κοινό μέρος του παιχνιδιού στο υπνοδωμάτιο. Ο συγκρατημένος σύντροφος στη συνέχεια συνήθως διεγείρεται σεξουαλικά από αυνανισμό, δάκρυα, στοματικό σεξ, δονητή ή σεξουαλική επαφή. Η δουλεία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς εκτός από τη σεξουαλική ερωτοτροπία. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ερωτικό γαργαλάτισμα ή για σεξουαλικά πειράγματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.