10 Ιουλίου, 2019

Ποια η έννοια του BDSM

Το BDSM είναι μια ποικιλία συχνά ερωτικών πρακτικών ή Role Playing παιχνιδιών που αφορούν τη δουλεία, την πειθαρχία, την κυριαρχία και την υποταγή, τον σαδομασοχισμό και άλλες σχετικές διαπροσωπικές δυναμικές. Δεδομένου του ευρέος φάσματος πρακτικών, μερικές από τις οποίες μπορεί να εμπλακούν σε άτομα που δεν θεωρούν ότι ασκούν BDSM, η συμπερίληψη στην κοινότητα BDSM ή η υποκουλτούρα εξαρτώνται συνήθως από τον αυτοπροσδιορισμό και την κοινή εμπειρία.Ο αρχικισμός του BDSM.

Ο όρος “BDSM” καταγράφεται για πρώτη φορά σε μια καταχώρηση Usenet από το 1991, και ερμηνεύεται ως συνδυασμός των συντομογραφιών B / D (Bondage and Discipline), D / s (Κυριαρχία και υποβολή) και S / M Sadism και Masochism). Το BDSM χρησιμοποιείται πλέον ως φράση που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, μορφές διαπροσωπικών σχέσεων και ξεχωριστές υποκουλτούρες. Οι κοινότητες του BDSM καλωσορίζουν γενικά όλους όσους έχουν μια μη-κανονιστική σειρά που ταυτίζεται με την κοινότητα. αυτό μπορεί να περιλαμβάνει cross-dressers, ενθουσιώδες τροποποίησης σώματος, roleplayers ζώων, fetishists καουτσούκ, και άλλα. Όταν ψάχνετε για BDSM αγγελίες θα πρέπει να είσαι πλήρως ενημερωμένοι αν είστε άπειροι στον χώρο.

Οι δραστηριότητες και οι σχέσεις εντός ενός πλαισίου BDSM χαρακτηρίζονται συχνά από τη συμμετοχή των συμμετεχόντων σε συμπληρωματικούς αλλά άνισους ρόλους. Επομένως, η ιδέα της συνειδητής συναίνεσης και των δύο εταίρων είναι απαραίτητη. Οι όροι «υποτακτικοί» και «κυρίαρχοι» συχνά χρησιμοποιούνται για να διακρίνουν αυτούς τους ρόλους: ο κυρίαρχος συνεργάτης («dom») παίρνει τον ψυχολογικό έλεγχο πάνω στον υποτακτικό. Οι όροι “κορυφή” και “κάτω” χρησιμοποιούνται επίσης: η κορυφή είναι ο υποκινητής μιας δράσης ενώ ο πυθμένας είναι ο δέκτης της ενέργειας. Τα δύο σύνολα όρων είναι ελάχιστα διαφορετικά: για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να επιλέξει να δουλέψει ως πυθμένα σε άλλο άτομο, για παράδειγμα, με το χτύπημα, καθαρά αναψυχής, χωρίς να υπονοείται ότι θα κυριαρχείται ψυχολογικά από αυτούς, ή μπορεί να διατάσσεται ένας υποτακτικός μασάζ κυρίαρχο εταίρο τους. Παρά το γεγονός ότι ο κατώτερος χρήστης και η κορυφαία λήψη δεν έχουν αναγκαστικά αλλάξει τους ρόλους.

Οι συντμήσεις “sub” και “dom” χρησιμοποιούνται συχνά αντί για “υποτακτικό” και “κυρίαρχο”. Μερικές φορές, οι θηλυκοί όροι “κυρία”, “domme” ή “dominatrix” χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια κυρίαρχη γυναίκα, αντί για τον ουδέτερο φύλο όρο “dom”. Τα άτομα που μπορούν να αλλάξουν μεταξύ κορυφαίων / κυρίαρχων και κατώτερων / υποκειμενικών ρόλων – είτε από σχέση με σχέση είτε από μια δεδομένη σχέση – είναι γνωστοί ως διακόπτες. Ο ακριβής ορισμός των ρόλων και ο αυτοπροσδιορισμός είναι ένα κοινό θέμα συζήτησης εντός της κοινότητας.

1 Comment

  1. […] Ποια η έννοια του BDSM […]

    Reply

Γράψτε το σχόλιο σας

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.